De details |
---|
La Zia Ale |
Brouwerij: Birradamare |
Dit bier hebben we geproefd op 18-05-2016 met 13 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.77 |
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2016-07 |
Geuren | abrikoos, azijnzuur, bloemen, cellution (bandenplaklijm, bouwpakketlijm), fresia, fruit, geel fruit, gember, gras, honing, hooi, hop, Karamel, karton, kruiden, muf, munt, rubber, zoethout, |
Smaken | appel (zuur), bloemen, fruit, gember, geranium, gist, honing, hop, Karamel, laurier (drop), lychee, madeira, medicinaal, mout (gerst), salmiak (zwart-wit), sinaasappel, zoethout, zuur, |
|
Extra informatie over dit bier: | ||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Helderheid: troebel. Schuim: Crème, veel, stevig, grote bellen, met gist, beetje wandklevend.
CO2; neutraal Alcoholbeleving: 6 % v/v Body; (2-3)/5 Mondgevoel: tanine. Associatie: 7 deugden Meest voorkomende geuren: Hop, Honing & karton. Opvallende geuren: rozemarijn. Meest voorkomende smaken: Rozemarijn, zuurtje & honing. Opvallende smaken: rozemarijn, Thijm, majoraan. Opmerkingen: Er is een foodpairing met dit bier en gerookte zalm gehouden, deze werd gewaardeerd met een 6,8. Eerst spijs, dan bier; Neutralisatie = 3, Definitie = 2 (minder kruidig), Terugkeer = 1 (muf & grond). Eerst bier, dan Spijs: Neutralisatie = 3, Definitie = 3, Versterking = 2 (vissiger, zouter & vetter). Uitnodigend om mee door te gaan. Dit bier combineert beter met gerookte zalm dan met jong belegen kaas of zoete druiven. Alle cijfers zijn op een schaal van 3. Volgens de brouwer: http://www.birradamare.it/birre.php?bid=24 LA ZIA ALE is a project of the craft brewers of Latium, associated to the A.BI. Lazio, to enhance the use of barley malt and agricultural products typical of the region, using them as the base ingredients in the recipes of their beers. Each member produces LA ZIA ALE based on its own inspiration. We have interpreted this beer by adding Rosemary and Artichoke, typical products of the Latium coast, that give aromatic and balsamic notes that strongly characterize and make it a good mate of the traditional dishes of Latium.
Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/LaZiaAle.jpg
|