De details |
---|
Witte Rook 2013 |
Brouwerij: Jopen |
Dit bier hebben we geproefd op 13-04-2013 met 19 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.42 |
tap .gist laag .nof nee .THT op = op |
Geuren | hooi, jodium, muf, paling (gerookt), rook, |
Smaken | bitter, citrus, hout (kruidig), karton, limoen, mout (gerst), paling (gerookt), rook, sinaasappel, tarwe, zoet, |
|
Extra informatie over dit bier: |
---|
Kleur: geel. Helderheid: waas. Schuim: wit, fijn, stevig, veel, wandklevend. HS NS Zoet 3 3 Zuur 1 2 Bitter 1 2 CO2: neutraal. Alcoholbeleving: 5 % v/v Body: 2/5. Mondgevoel: dun, plakkend. Associatie: mild rookbier. Meest voorkomende geuren: rook (11x), paling (4x). Opvallende geuren: open haard, rookmout, vis. Meest voorkomende smaken: rook (5x), citrus (4x), paling (2x). Opvallende smaken: makreel. Ingebracht door: Jopen. Opmerkingen: Excursie bij brouwerij Jopen. Het bier is veel toegankelijker na een hapje gerookte zalm. Volgens de brouwer: Een combinatie van een Helles Weizenbock en een rauchbier: een Rauch Helles Weizenbock. Hierdoor ontstaat een mild fruitig bier met weizen elementen als banaan en kruidnagel, dat spekachtige rooktonen heeft. Het best is de smaak te vergelijken met fruit van de BBQ. De rooksmaak komt van mout uit Duitsland die niet met hete lucht wordt geeest maar met rook van Beukenhout. Als eerste officiele brouwsel (na het testbrouwsel Schwarze Hell) gebrouwen in de Jopenkerk. Nu een seizoensbier; de eerste brouwsels van het nieuwe jaar zijn Witte Rook. De naam verwijst naar de keuze van een nieuwe Paus; als deze gekozen is komt er witte rook uit het Vaticaan. Type: Rauch Helles Weizenbock, Kleur: Blond, Alcohol: 7%, Smaak: Volfruitig met gerookte tonen, Bitterheid: 11 EBU Culicombi: Salades en BBQ-gerechten Etiket: http://assets.catawiki.nl/assets/2013/4/19/2/f/f/2ff75386-a8cc-11e2-8c6a-a2132768ab35.jpg Bierfiche: http://minime.kloink.com/joost/Factsheet%20Jopen%20Witte%20Rook.pdf |