De details

Pastorale

Brouwerij: Sancti Adalberti
Dit bier hebben we geproefd op 15-03-2012 met 10 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.70
Fles 75 cl .gist hoog .nof ja .THT
Geuren citrus, gebrande mout, graan, hop, Karamel, kool, krenten, kruiden, mout (gerst), rinse, salmiak (zwart-wit), tarwe, zoet, zuur, 
Smaken alcohol, dadel, gebrande mout, hop, Karamel, krenten, kruidnagel (vette worst), mout (gerst), putlucht, rood fruit, salmiak (zwart-wit), vijg, zoethout, zwarte bes, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: Amber.

Helderheid: troebel.

Schuim: ·wit, ring, fijn, wandklevend.

         HS     NS

Z       2-3    3

Z       3       3

B       1        1

CO2: veel.

Alcoholbeleving: 7 % v/v

Body: ·3/5

Mondgevoel: droog.

Meest voorkomende geuren: zuur (2x), mout (2x), citrus (2x).

Opvallende geuren: stal, melasse.
Meest voorkomende smaken: karamel (5x), hop (3x), alcohol (3x).
Opvallende smaken: stal, wybertjes.
Ingebracht door: Luuk Molenaar
Volgens de brouwer: Een zinnenstrelend Egmonds winterbier. De rijke geur heeft zowel fruitige als kruidige kenmerken. De volle moutige caramelsmaak met een frisse toets van lindebloesem maakt van Pastorale een hartverwarmend bier.

Info van Luuk: Info van Ratebeer:

Na het overrompelende succes van de Sancti Adalberti tripel is er nu ook een speciaal kerstbier met de klinkende naam Sancti Adalberti Pastorale. De kleur van Pastorale doet denken aan een duinlandschap op een zonovergoten najaarsmiddag. Mooi bruin met een lichtoranje gloed. De rijke geur heeft zowel fruitige als kruidige kenmerken. De volle moutige caramelsmaak met een frisse toets van lindebloesem maakt van Pastorale een bier om lekker mee op te warmen na een winterse wandeling. Het bier is o.a. te koop in de abdijwinkel in Egmond-Binnen.


Brewed at
De Proefbrouwerij
Style:
Belgian Strong Ale

Medio 2012 wordt het businessplan van Brouwerij Egmond openbaar gemaakt. Tijdens een middeleeuws feest zullen obligaties worden verkocht (crowdfunding) en financiers worden benaderd. Het bier wordt gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond, is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis en samengesteld uit biologisch geteelde granen die in de omgeving worden geteeld. De brouwerij voorziet in eigen energie, kent emissie noch afval en werkt o.a. met mensen uit · zorg- en leerplekken.