De details

De smaak van Echt

Brouwerij: Samenwerkende brouwerijen
Dit bier hebben we geproefd op 14-03-2012 met 10 proevers
De gemiddelde beoordeling was 7.50
Fles 75 cl .gist hoog .nof nee .THT 2012-04
Geuren citrus, cranberry, grapefruit, hooi, hop, Karamel, laurier (drop), mout (gerst), sinaasappel, suiker, tarwe, wort, 
Smaken bitter, drop, gebrand, grapefruit, hop, mout (gerst), rozijn, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: amber

Helderheid: helder

Schuim: wit, schijf, snel weg.

         HS     NS

Z       2       2

Z       2       2

B       2       3-4

CO2:        neutraal.

Alcoholbeleving: 7 % v/v

Body: ·3-4/5

Mondgevoel: droog.

Meest voorkomende geuren: citrus (3x), mout (3x), laurier (3x).

Opvallende geuren: -.

Meest voorkomende smaken: hop (5x), mout (4x), grapefruit (4x).

Opvallende smaken: -.

Smaakassociatie: IPA
Ingebracht door: Luuk Molenaar
Volgens de brouwer: een amberkleurig, bovengistend bier, niet te droog, met een prettige bitterheid.

Info van Luuk: nazomer In 2011 geven vier familiebrouwerijen voor de Smaak van Echt een nieuwe invulling aan hun samenwerking, tezamen één speciaalbier brouwen. Voor het eerst in de geschiedenis brengt één bier het beste van vier onafhankelijke brouwerijen samen.

De brouwmeesters van Alfa, Budels, Gulpener en Lindeboom hebben de handen ineen geslagen om zo in de koperen ketels van Lindeboom de Smaak van Echt 2011 te brouwen met sprankelend bronwater uit de Alfa-bron, Limburgse gerst en hop van Gulpener en smaakmakende gist uit Budel. Dit alles op smaak gebracht en verfijnd met de brouwerstraditie van meer dan vijfhonderd jaar. Smaak van Echt 2011 is een amberkleurig, bovengistend bier, niet te droog, met een prettige bitterheid,met een alcoholpercentage van 6%. Voor de specialisten: Smaak van Echt heeft een stamwort: 13,5 Plato, kleur 35 – 40 EBC, bitterheid 29 – 30 EB. Smaak van Echt 2011 is in een beperkte hoeveelheid gebrouwen. Verkrijgbaar in grote 75 cl flessen o.a. bij Lindeboom in het Bierwinkeltje. Mitra Heerhugowaard heeft momenteel nog een aantal flessen in voorraad (wachten tot ze het gaan uitverkopen?) In september 2011 introduceerden de brouwerijen de Smaak van Echt als bier van de maand bij de Alliantie van Biertapperijen. De Smaak van Echt 2011 was de eerste versie die van de tap geproefd kon worden.