De details

Betty Stogs

Brouwerij: Skinners Brewery
Dit bier hebben we geproefd op 14-03-2012 met 9 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.56
Fles 50 cl .gist hoog .nof nee .THT 2013-01-15
Geuren bloemen, citrus, gist, honing, hop, laurier (drop), melkzuur, mout (gerst), perzik, water, 
Smaken grapefruit, hop, laurier (drop), metaal, mout (gerst), sinaasappel, thee, water, zoethout, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: amber

Helderheid: ·helder

Schuim: wit, ring, grof.

         HS     NS

Z       2       2

Z       0       1

B       1        3 mout, stapelt

CO2: neutraal

Alcoholbeleving: 5 % v/v

Body: 2-3/5

Mondgevoel: droog.

Smaakassociatie: Alt

Meest voorkomende geuren: hop (4x), Laurier (3x), citrus (2x).

Opvallende geuren: alg.

Meest voorkomende smaken: Hop (5x), water (4x), grapefruit (2x).

Opvallende smaken: kalk/krijt, gal.

Mondgevoel: droog

Ingebracht door: Luuk Molenaar
Volgens de brouwer: 
Our best selling beer has won more awards nationally and locally than any other Cornish beer and is without doubt the Queen of Cornish Ales.
Light hop aroma with underlying malt. Easy drinking copper ale with a superb balance of citrus hops, malt and bitterness. Bitter finish is slow to develop but long to fade.

Info van Luuk:
Dit is Skinner’s best verkopende bier, heeft meer lokale zowel als landelijke prijzen gewonnen dan elk ander bier uit Cornwall. Dit is ongetwijfeld de koningin van de Cornwallse bieren. In 2008 door CAMRA  uitgeroepen tot de beste bitter ale van Groot Brittannië  Het is een goed doordrinkbaar  copper ale/bitter ale met een prachtige balans in citrus hops, mout en bitterheid.  Leverbaar op fles en op fust.

Betty Stogs was een autochtone Cornwallse. Ze was slordig en lui (zie afbeelding op etiket), repareerde nooit haar kousen (of sokken) en kon niet breien of koken, maar hield wel van een ‘drop of ale’, oftewel een slokje bier.

Ze was vaak van huis en liet haar kind zo aan haar/zijn lot over, het enige gezelschap was de kat met wie zij/hij de wieg deelde.  Iedereen was ontdaan als men het onverzorgde kind zag.  `Het is hier een koude plek’’ , zei Betty, een goeie laag vuil houdt het warm! Uiteindelijk werd haar kind bij haar weggehaald door de zgn.  ‘small people’ (kabouters o.i.d.) en. Toen Betty thuiskwam en het kind en de kat miste was ze zeer ontdaan. Haar man zou zo uit de mijnen thuiskomen en zeer kwaad zijn. Dat was hij inderdaad. Ze  gingen zoeken en iedereen hielp mee. Uiteindelijk werd het gevonden, schoon gewassen in de morgendauw en ingepakt in gekleurde katoenen luiers, die naar kruiden en bloemen roken.

Dit bracht bij haar zo n schok teweeg dat ze haar leven beterde.