De details |
---|
Labelle's chocolade stout |
Brouwerij: brouwerij de Schans |
Dit bier hebben we geproefd op 09-02-2011 met 20 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 5.75 |
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2011 |
Geuren | buisman, chocolade, citrus, drop, eiken, framboos, gebrand, gebrande mout, geroosterd, jodium, kamfer, kaneel, Karamel, kers, koffie, kruidnagel (vette worst), laurier (drop), metaal, vanille, whiskymout, zoethout, |
Smaken | alcohol, buisman, chocolade, drop, gebrand, gebrande mout, hout (kruidig), kandij, Karamel, koffie, kruidnagel (vette worst), laurier (drop), metaal, peper, potlood, rook, whiskymout, |
|
Extra informatie over dit bier: | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kleur: ··robijn Helderheid: ·helder Schuim: ·bruin, fijn, veel, wandklevend HS NS Z 2-3 3-4 Z 1 2-3 B 1 2 CO2; neutraal Alcoholbeleving: 7-8 % v/v Body; 4/5 Mondgevoel:verwarmend Associatie: koffiestout, Russian Imperial stout Meest voorkomende geuren: koffie (9x), drop (5x), laurier (3x). Opvallende geuren: ijskoffie, espresso, chocomel, zoute drop. Meest voorkomende smaken: koffie (7x), drop (5x), koffielikeur (4x). Opvallende smaken: koffielikeur, spek, verbrand brood, bruine suiker, asbak, stout, espresso,.
Proefresultaten PINT Bierproefclub Alkmaar 01-12-2010
Jubileumbier gebrouwen tg.g.v. het 25-jarig jubileum van de Bierkoning. De
naam is geïnspireerd door de (donkere) zangeres Patti LaBelle, bekend van de
hit ‘Voulez vous coucher avec moi, ce soir’. Gebrouwen op basis van
chocolademout. Chocolade
mout wordt gemaakt van niet zover ontsloten Pilsmout. Het wordt geroosterd
in een draaiende trommel waarbij men de temperatuur wel tot 225°C laat oplopen.
De enzymen zijn dan volledig vernietigd en er wordt een donker, geroosterd
produkt gevormd. Kleuren tot wel 1200 EBC worden verkregen. De tijdsduur van
het roosteren is bepalend voor de kleur. Het binnenste van de korrel moet
donker bruin, bros en niet glanzend zijn. Men moet oppassen dat de mout niet
verbrandt. Chocolademout wordt gebruikt in donkere ales en stouts, om zowel
smaak als kleur te geven. De mout geeft een droge 'biscuit' smaak. De naam
heeft volgens mijn info niets te maken met de smaak, alleen met de kleur van
(zeer) pure chocolade, die op zich toch ook weer (zeer) bitter is. Deze stout
is ondoorzichtig; voor de jubileumeditie (5 jaar) van de Van Vollenhovens Stout, ook gebrouwen door De
Schans, geldt hetzelfde. |